woensdag 10 januari 2018

Omelet met aardappel en paprika

OMELET MET AARDAPPEL EN PAPRIKA

½ ui
1 rode paprika
1 groene paprika
1 zakje vacuüm krielaardappelen à 375 gram
4 takjes peterselie
2 eetlepels boter of margarine
2 theelepels Franse tuinkruiden
zout
peper
6 eieren
2 eetlepels melk
3 theelepels kerriepoeder


Ui pellen en snipperen. Paprika’s wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Aardappelen in vieren snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
In braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui in 3 minuten glazig bakken. Toevoegen: paprika, aardappel, Franse tuinkruiden, zout en peper. Met deksel op pan 5 minuten smoren. Intussen grote platte schaal voorverwarmen. Boven kom eieren breken. Toevoegen: melk, kerriepoeder, zout en peper. Met vork loskloppen. In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten. Helft van eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien. Helft van paprikamengsel erover verdelen. Zachtjes bakken tot bovenkant van ei bijna droog is. Op warme schaal laten glijden en halveren. Warm houden. Op zelfde manier nog een omelet bakken. Peterselie erover strooien.
Lekker met ijsbergsla.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip januari 1984

Geen opmerkingen: