woensdag 10 januari 2018

Gegratineerd broodje garnalen

GEGRATINEERD BROODJE GARNALEN

100 gram Noorse garnalen
2 harde bruine broodjes
1 grote tomaat
¼ courgette (50 gram)
versgemalen peper
2 plakken Edammer kaas à 25 gram


Grill voorverwarmen op hoogste stand. In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Goed laten uitlekken. Broodjes halveren. Onderste helft in een platte ovenschaal leggen. Tomaten wassen en in plakken snijden. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In plakjes snijden. Achtereenvolgens over onderste helft van broodje verdelen: tomaat, courgette en garnalen. Bestrooien met peper. Kaas erop leggen. Vlak onder grill in 2 minuten goudbruin grilleren. Broodjes op 2 bordjes zetten. Kapjes er weer op leggen.
Lekker met witlofsalade.

2 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip januari 1984

Geen opmerkingen: