woensdag 10 januari 2018

Pain complet met Danish Blue en tomaat

PAIN COMPLET MET DANISH BLUE EN TOMAAT

1 grote vleestomaat
100 gram Danish Blue
1 pain complet


Oven voorverwarmen op 225°C. Tomaat wassen en halveren. Helften elk in 10 dunne plakken snijden. Kaas in 10 stukjes snijden. Pain complet in breedte tien keer schuin tot op 1/3 van de hoogte insnijden. In elke insnijding telkens 2 plakjes tomaat steken, hiermee beginnen aan uiteinden. In insnijdingen aan beide uiteinden van het brood 1 plakje tomaat steken, anders gaat pain complet te ver open staan. Tussen plakjes tomaat telkens 1 stukje kaas steken. In midden van oven pain complet in 15 minuten afbakken. Op taartrooster 15 minuten laten afkoelen. Pain complet in lengte in 8 sneetjes snijden.
Serveren bij omelet en gemengde groene salade.

4 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande januari 1995

Geen opmerkingen: