maandag 8 januari 2018

Vruchtensalade

VRUCHTENSALADE

2 deciliter zoete witte wijn
2 eetlepels suiker
4 stevige handperen
2 appels (Granny Smith)
3 eetlepels citroensap
4 halve perziken (uit blik)
2 sinaasappels
½ trosje blauwe druiven (75 gram)
½ trosje witte druiven (75 gram)


In pan doen: 1 deciliter water, wijn en suiker. In 10 minuten tot de helft laten inkoken. Laten afkoelen. Peren en appels schillen. Klokhuizen verwijderen en in gelijke blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Perziken in blokjes snijden. Sinaasappels pellen. Witte velletjes, vliesjes en pitten verwijderen. In stukjes snijden. Druiven wassen en van steeltjes nemen. (Eventueel ontpitten.) In schaal alle vruchten doen. Wijnmengsel erover schenken. Afgedekt 2 uur in koelkast koud laten worden. Af en toe omscheppen.

6 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 120 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip januari 1984

Geen opmerkingen: