VRUCHTENSALADE
2 deciliter zoete witte wijn
2 eetlepels suiker
4 stevige handperen
2 appels (Granny Smith)
3 eetlepels citroensap
4 halve perziken (uit blik)
2 sinaasappels
½ trosje blauwe druiven (75 gram)
½ trosje witte druiven (75 gram)
In pan doen: 1 deciliter water, wijn en suiker. In 10 minuten tot de helft laten inkoken. Laten afkoelen. Peren en appels schillen. Klokhuizen verwijderen en in gelijke blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Perziken in blokjes snijden. Sinaasappels pellen. Witte velletjes, vliesjes en pitten verwijderen. In stukjes snijden. Druiven wassen en van steeltjes nemen. (Eventueel ontpitten.) In schaal alle vruchten doen. Wijnmengsel erover schenken. Afgedekt 2 uur in koelkast koud laten worden. Af en toe omscheppen.
6 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 120 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip januari 1984
maandag 8 januari 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten