TROET
7½ deciliter karnemelk
snufje zout
90 gram bloem
klontjes boter
stroop
In kommetje 1½ deciliter karnemelk en snufje zout doen. Bloem erboven zeven. Tot glad papje roeren. In pan rest van karnemelk doen. Papje erdoor roeren. Al roerende aan de kook brengen. 5 Minuten flink blijven roeren tot gebonden pap. (Mengsel kan gaan schiften. Door flink te blijven roeren bindt het mengsel weer.) Pap over 3 diepe borden verdelen. Direct opdienen.
Eetwijze: In midden van pap kuiltje maken. Klontje boter erin leggen. Stroop naar smaak toevoegen.
3 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Noord-Holland, Nederland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip januari 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten