PITTIGE WORTEL MET UI
4 uien
1 kilogram winterpeen
100 gram rozijnen
40 gram boter of margarine
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel bouillonpoeder
zout
peper
Uien pellen en snipperen. Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden. Rozijnen onder koud stromend water goed afspoelen en in zeef laten uitlekken.
In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder 3 minuten zachtjes fruiten. Peen en rozijnen erdoor scheppen. 3 Eetlepels water en bouillonpoeder toevoegen. Peen afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Zonodig halverwege nog 2 eetlepels water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met runderlapjes gestoofd in bier en gekookte aardappels.
4 personen
voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande januari 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten