maandag 8 januari 2018

Pittige wortel met ui

PITTIGE WORTEL MET UI

4 uien
1 kilogram winterpeen
100 gram rozijnen
40 gram boter of margarine
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel bouillonpoeder
zout
peper


Uien pellen en snipperen. Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden. Rozijnen onder koud stromend water goed afspoelen en in zeef laten uitlekken.
In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder 3 minuten zachtjes fruiten. Peen en rozijnen erdoor scheppen. 3 Eetlepels water en bouillonpoeder toevoegen. Peen afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Zonodig halverwege nog 2 eetlepels water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met runderlapjes gestoofd in bier en gekookte aardappels.

4 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande januari 1994

Geen opmerkingen: