BROCCOLI MET UI
350 gram broccoli
150 gram ui, in ringen
1 knoflookteen, gesneden
een scheut olijfolie
peper
zout
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd deze in stukjes. Blancheer de groente 5 minuten in kokend water en giet ze af. Fruit ui en knoflook in de olijfolie en voeg als de uien goed zacht zijn de broccolistukjes en rozemarijn toe. Laat het geheel op een laag pitje 5 tot 10 minuten sudderen. Maak het op smaak met peper en zout.
Serveer met bijvoorbeeld rijst en tempé of aardappels en gehakt.
Deze schotel kunt u nog gevarieerder maken met toevoeging van stukjes paprika en tomaat.
2 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Odinieuws Klein 2005/28 (15 juli)
zondag 17 september 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten