woensdag 16 augustus 2017

Vis-bleekselderijschotel met tomaat en aardappel

VIS-BLEEKSELDERIJSCHOTEL MET TOMAAT EN AARDAPPEL

5 stengels bleekselderij
zout
(vers gemalen) peper
400 gram (diepvries) kabeljauwfilet
1 pakje (400 gram) tomato frito
Tabasco
450 gram voorgekookte aardappelgolfjes
1/8 liter crème fraîche
75 gram geraspte belegen Goudse kaas


Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes. Kook de boogjes bleekselderij 3 minuten in ruim kokend water met zout. Laat de bleekselderij uitlekken in een vergiet. Snijd de (ontdooide) visfilet in stukjes en bestrooi die met zout en peper. Schep de bleekselderij, vis en tomato frito in een ovenschaal door elkaar en voeg naar smaak enkele druppels Tabasco toe. Verdeel de aardappelgolfjes dakpansgewijs over het vismengsel. Klop de crème fraîche los met 50 gram kaas en verdeel het over de aardappelgolfjes. Strooi de rest van de kaas erover. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de visschotel in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

4 personen

bereidings- / oventijd : 30 / 25 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : Lekker uit de oven / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: