SPAANSE VISSCHOTEL MET TOMATENSAUS EN OLIJVEN
1 ui
1 knoflookteentje
2 eetlepels (olijf)olie
1 volle theelepel paprikapoeder
1 pak (500 gram) gezeefde tomaten
zout
(vers gemalen) peper
500 gram schelvis- of kabeljauwfilet
50 gram geraspte belegen kaas
12 groene olijven met piment
4 ansjovisfilets
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui- en knoflooksnippers 2 minuten. Roer de paprikapoeder, de tomaten en 1 deciliter water erdoor en laat de saus aan de kook komen. Breng de saus op smaak met zout en peper en doe de helft in een ovenschaal. Bestrooi de vis met zout en peper, leg hem op de saus en verdeel de rest van de saus erover. Bestrooi het geheel met de kaas. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de is in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden. Garneer met de olijven en de ansjovisfilets.
Lekker met gekookte rijst en een (bleekselderij)salade.
4 personen
bereidings- / oventijd : 20 / 30 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Lekker uit de oven / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten