woensdag 16 augustus 2017

Spruitjesschotel met kalkoen in roomsaus

SPRUITJESSCHOTEL MET KALKOEN IN ROOMSAUS

400 gram spruitjes
zout
(vers gemalen) peper
250 gram kalkoenfilet
100 gram kastanjechampignons
20 gram boter + boter voor het invetten
2 deciliter slagroom
1 eetlepel mosterd
450 gram voorgekookte aardappelgolfjes
50 gram geraspte belegen kaas


Maak de spruitjes schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in 5 - 12 minuten (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Giet ze af. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak het vlees rondom bruin. Voeg de paddenstoelen toe en bak die 5 minuten mee. Schenk 1/8 liter slagroom bij het vlees-champignonmengsel en roer de mosterd erdoor. Breng het vocht aan de kook en laat het 1 minuut iets inkoken. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de helft van de aardappelgolfjes over de bodem. Schep de spruitjes erop, vervolgens het kalkoenmengsel en dek het geheel af met de rest van de aardappelgolfjes. Bestrijk de bovenkant met de rest van de slagroom en strooi de kaas erover. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het gerecht in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en door en door heet worden.

2 - 3 personen

bereidings- / oventijd : 30 / 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Lekker uit de oven / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: