woensdag 16 augustus 2017

Truites aux amandes (Elzas en Lotharingen, Frankrijk)

TRUITES AUX AMANDES (FOREL MET AMANDELEN)

4 forelfilets
melk
zout
peper
2 eetlepels tarwebloem
100 gram boter
50 gram gepelde, geschaafde amandelen
schijfjes citroen
peterselie


De forellen door de melk halen. De vissen van binnen en van buiten met peper en zout bestrooien en in de bloem wentelen. De helft van de boter smelten. De forellen daarin aan beide zijden 6 - 8 minuten bakken en warm houden. De resterende boter smelten, de amandelen hierin bruineren en de forellen door de amandelen halen. De forellen op een voorverwarmde schaal leggen en met schijfjes citroen en peterselie garneren.
Bijgerecht: aardappelen met peterselie, gemengde kropsla.

4 personen

gebied : Elzas en Lotharingen, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Franse keuken (Rebo culinair) / Rudolf-August Oetker

Geen opmerkingen: