TRUITES AUX AMANDES (FOREL MET AMANDELEN)
4 forelfilets
melk
zout
peper
2 eetlepels tarwebloem
100 gram boter
50 gram gepelde, geschaafde amandelen
schijfjes citroen
peterselie
De forellen door de melk halen. De vissen van binnen en van buiten met peper en zout bestrooien en in de bloem wentelen. De helft van de boter smelten. De forellen daarin aan beide zijden 6 - 8 minuten bakken en warm houden. De resterende boter smelten, de amandelen hierin bruineren en de forellen door de amandelen halen. De forellen op een voorverwarmde schaal leggen en met schijfjes citroen en peterselie garneren.
Bijgerecht: aardappelen met peterselie, gemengde kropsla.
4 personen
gebied : Elzas en Lotharingen, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Franse keuken (Rebo culinair) / Rudolf-August Oetker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten