BULGHURSALADE MET KERSTOMAATJES EN KAPPERTJES
170 gram grove bulghur (gebroken tarwe)
500 milliliter kippenbouillon
2 verse of gedroogde laurierblaadjes
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 eetlepel kleine, gezouten kappertjes
3 bosuitjes, gehakt
handvol basilicumblaadjes, gesneden
extra vierge olijfolie
Breng de bulghur, kippenbouillon en laurierblaadjes in een grote pan op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, dek af en kook 12 - 15 minuten of tot het vocht geabsorbeerd is en de bulghur gaar is. Schep door met een vork, dek af en laat 5 - 10 minuten staan. Neem het deksel van de pan en zet weg om af te koelen. Schep de bulghur voorzichtig door de tomaten en kappertjes en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Bestrooi voor het serveren met bosui en basilicum en besprenkel met olie.
4 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Delicious. juli 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten