zondag 27 augustus 2017

Yogurtlu çam Fistliki Ispanak (Turkije)

YOHURTLU ÇAM FISTIKLI ISPANAK (SPINAZIE MET YOGHURTSAUS)

2 eetlepels olijfolie
600 gram bladspinazie (diepvries)
1 teentje knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
50 gram rozijnen
½ theelepel gemalen komijn
2½ deciliter Bulgaarse of Turkse yoghurt (op kamertemperatuur)
zout
peper


Verhit de olie in een ruime pan, voeg de spinazie toe en laat hem op een laag vuur in een gesloten pan ontdooien. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Doe de spinazie over in een zeef en druk het vocht eruit. Doe de spinazie met de uitgeperste knoflook, rozijnen, komijn, yoghurt en zout en peper (naar smaak) terug in de pan en warm alles goed door.
Garneer de spinazie met de pijnboompitten.

4 personen

voedingswaarde : 204 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 20 / 5 minuten

land : Turkije
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Multi culti koken : 80 gerechten uit de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse keuken

Geen opmerkingen: