KÄSEKUCHEN (CHEESECAKE)
100 gram rozijnen
2 eetlepels rum
250 gram boter
4 eieren
250 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
150 gram griesmeel
1 zakje bakpoeder (16 gram)
1 kilogram magere kwark
½ citroen
boter om in te vetten
fijn paneermeel
Doe de rozijnen in een kommetje en wel ze 15 minuten in de rum. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop in een kom met een mixer de boter schuimig met de eieren en de beide suikersoorten.
Voeg het griesmeel en het bakpoeder toe en mix goed door. Schep dan de kwark erdoor en pers de citroen erboven uit; roer ook de uitgelekte rozijnen erdoor. Vet een springvorm (doorsnede 26 centimeter) in met boter en bestrooi rondom met het fijne paneermeel; klop het teveel eruit.
Schep het beslag in de springvorm en bak de Käsekuchen 50 minuten in de oven. De taart moet bovenop goudbruin zijn en een satéprikker die je erin steekt, moet er droog uit komen. Laat in de vorm afkoelen en maak dan voorzichtig de rand los. Bestuif eventueel voor het serveren met poedersuiker.
12 personen
gebied : Duitsland
gerechtsoort : gebak
bron : Koch! : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten