maandag 28 augustus 2017

Sis Köfte (Turkije)

SIS KÖFTE (GEHAKT AAN SPIESJES)

1 ui
500 gram gehakt
zout
peper
3 eierdooiers
snufje kaneel
½ theelepel gemalen komijn (Djinten, Conimex)
1 teentje knoflook


Ui pellen en heel fijn snipperen. In kom doen: gehakt, ui, zout, peper, eierdooiers, snufje kaneel en komijnpoeder. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Goed door elkaar kneden. Gehakt in 8 gelijke porties verdelen en als worstjes om 8 houten satéstokjes kneden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Gehakt 10 centimeter onder grill leggen en in 15 à 20 minuten gaar grilleren (regelmatig keren). Lekker met paprikasalade en brood.
Idee: Deze gehaktspiesjes zijn ook erg geschikt voor de barbecue!

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande augustus 1987

Geen opmerkingen: