maandag 28 augustus 2017

Imam Bayeldi (Turkije)

IMAM BAYELDI (FLAUWVALLENDE IMAN)

3 aubergines
3 paprika’s, in ringen gesneden
5 teentjes knoflook uit de pers
225 gram uien, in ringen gesneden
1½ deciliter olijfolie
500 gram tomaten
zeezout
zwarte peper


Verwarm de oven voor op 200ºC. Houd de aubergines boven een vlam of leg ze in een hete grill of op een barbecue, totdat de schil geblakerd is. Geroosterd op houtskool krijgen aubergines een extra lekkere smaak. Haal de schil eraf en gooi deze weg. Giet een klein beetje olijfolie over het vruchtvlees en bak de aubergines 20 minuten in de oven, tot ook het binnenste vruchtvlees gaar is.
Fruit ondertussen de paprika’s, de geperste teentjes knoflook en de ui 15 - 20 minuten in een koekenpan met de rest van de olijfolie. Schil de tomaten en voeg ze toe. Breng het geheel op smaak met wat zeezout en zwarte peper en laat het nog eens 10 minuten zachtjes stoven.
Hak het auberginevlees in stukjes, doe alles in de blender of keukenmachine en maal het tot een gladde puree. Dien de puree koud op met warm pitabrood (shoarmabrood).

4 personen

land : Turkije
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer

Geen opmerkingen: