TIROLER LEVER
4 plakken kalfslever van 1½ centimeter dikte
zout
zwarte peper uit de molen
5 eetlepels bloem
30 gram reuzel
1 ui, gepeld en kleingesneden
2 eetlepels witte-wijnazijn
1 deciliter kippenbouillon
1 deciliter zure room
1 theelepel kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
Bestrooi de plakken lever met wat zout en peper en wentel ze door 4 eetlepels van de bloem. Verhit de reuzel in een pan en bak hierin de plakken lever aan beide kanten 3 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Schenk de meeste reuzel uit de pan en fruit in het restant de ui 3 minuten. Schenk er de azijn bij en laat deze vrijwel geheel inkoken. Schenk de bouillon in de pan en roer hiermee de aanbaksels los. Temper de hittebron en laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken. Klop in een kommetje de zure room en de rest van de bloem door elkaar. Klop het roommengsel door het mengsel in de koekenpan. Voeg de kappertjes toe en laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken. Schenk de saus over de lever.
4 personen
gebied : Tirol, Oostenrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
zondag 28 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten