RIJST TRAUTTMANSDORFF
½ liter melk
125 gram gebroken rijst
1 zakje vanillesuiker
geraspte schil van ½ citroen
mespuntje zout
75 gram suiker
200 gram frambozen, schoongemaakt
5 eetlepels maraskijn
6 blaadjes gelatine
¼ liter slagroom
olie
Breng in een pan de elk aan de kook, voeg er de rijst, de vanillesuiker, de citroenrasp en het zout aan toe. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de rijst 40 minuten zachtjes koken. Doe de frambozen in een kom, besprenkel ze met de maraskijn en laat ze 30 minuten staan. Week de gelatine in koud water. Knijp de gelatine goed uit en roer hem met de suiker door de gare rijst. Laat de rijst afkoelen. Klop in een kom de slagroom stijf. Schep de maraskijnframbozen en de slagroom luchtig door de rijst. Bestrijk de binnenkant van een puddingvorm met de olie en vul de vorm met het rijstmengsel. Zet de vorm 1 uur in de koelkast. Stort de rijstpudding op een schaal.
4 personen
gebied : Trautmannsdorf an der Leitha, Oostenrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten