LEVERSOEP UIT LINZ
25 gram boter
250 gram varkenslever, in smalle reepjes gesneden
1 ui, gepeld en in smalle ringen gesneden
1 eetlepel bloem
1 liter bouillon
1 deciliter koffieroom
zout
nootmuskaat
½ theelepel knoflookpoeder
1 klein blikje champignonplakjes
2 eetlepels kervelblaadjes
Verhit de boter in een pan en bak hierin de lever en de ui voortdurend omscheppend 4 minuten. Strooi er de bloem bij en bak deze 1 minuut mee. Schenk de bouillon in de pan, roer alle aanbaksels los en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Schep met een schuimspaan het vet van de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Roer de koffieroom door de soep en breng hem op smaak met wat zout, nootmuskaat en het knoflookpoeder. Verwarm de champignonplakjes in de soep. Bestrooi de soep aan tafel met de kervelblaadjes.
4 personen
gebied : Linz, Oostenrijk
gerechtsoort : soep
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
zondag 28 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten