GEMARINEERDE REEKOTELETTEN
1 deciliter rode wijn
5 jeneverbessen, geplet
mespuntje tijm
1 laurierblad
1 ui, gepeld en kleingesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
zwarte peper uit de molen
12 reekoteletten
zout
bloem
60 gram boter
1½ deciliter slagroom
2 eetlepels rode-bessengelei
citroensap
Vermeng in een kom de wijn met 2 deciliter water, de jeneverbessen, de tijm, het laurierblad, de ui, het knoflook en wat peper. Leg de koteletten in de marinade, dek de kom af met folie en zet hem 4 uur in de koelkast. Zeef de marinade. Dep de gemarineerde koteletten droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat zout en peper. Wentel de reekoteletten door bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de koteletten aan beide kanten 3 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Schenk de meeste bakboter uit de pan, schenk er 1 deciliter marinade bij en breng deze aan de kook. Kook de marinade boven een grote hittebron tot de helft in. Leg de koteletten terug in de pan en laat ze 5 minuten stoven. Keer ze regelmatig. Neem de reekoteletten uit de pan en houd ze warm. Roer de slagroom en de bessengelei door het stoofvocht en breng de saus op smaak met wat citroensap, zout en peper. Schenk de saus over de koteletten.
4 personen
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
zondag 28 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten