FORELFILETS UIT BREGENZ
800 gram gefileerde forel
zout
witte peper uit de molen
50 gram boter
1 eetlepel gehakte peterselie
1 deciliter droge witte wijn
1 eetlepel citroensap
30 gram bloem
1 eetlepel kleingesneden bieslook
1 eetlepel slagroom
Bestrooi de forelfilets met wat zout en peper. Beboter een ovenschaal en leg er de forelfilets in. Bestrooi ze met de peterselie. Schenk de wijn en het citroensap over de vis. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof de vis 10 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Neem de filets uit de schaal en houd ze warm. Smelt de rest van de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg er voortdurend roerend met scheutjes tegelijk het stoofvocht van de forel aan toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de bieslook en de slagroom door de saus. Schenk de saus over de forelfilets.
4 personen
gebied : Bregenz, Oostenrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het groot Europees kookboek /Martin van Huijstee
zondag 28 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten