PANADELSOEP
1½ liter kalfsbouillon
8 sneden oud brood, ontkorst en verkruimeld
25 gram boter
1 ui, gepeld en kleingesneden
zout
zwarte peper uit de molen
nootmuskaat
1/8 liter slagroom
1 eierdooier
2 eetlepels kleingesneden bieslook
Breng in een pan de bouillon aan de kook met het broodkruim. Klop de bouillon met een garde tot alle brood is opgelost. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 minuten. Roer de gefruite ui door de soep en breng deze op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Neem de pan van de hittebron en klop de slagroom en daarna de eierdooier door de soep. Bestrooi de soep voor het serveren met het bieslook.
4 personen
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : soep
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
zondag 28 februari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten