woensdag 8 april 2015

Bietjes met rozijnen en zure room

BIETJES MET ROZIJNEN EN ZURE ROOM

2 voorjaarsuitjes
600 gram gekookte bietjes
50 gram rozijnen
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels azijn
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
zout
peper
1 bekertje zure room


Van voorjaarsuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. In smalle ringetjes snijden. Groene en witte ringetjes apart houden. Bietjes ontvellen en in dunne plakken snijden. In zeef rozijnen afspoelen.
In pan boter verhitten. Witte uiringetjes 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: bietjes, rozijnen, azijn, laurierblaadje, kruidnagels, zout, peper en ½ deciliter water. Met deksel op pan nog 15 minuten zachtjes koken. Laurierblaadje en kruidnagels verwijderen. Bietjes in schaal doen. Zure room erop scheppen. Groene uiringetjes erover strooien.
Lekker bij tartaar en gebakken krielaardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: