GEFRITUURDE BIETJES IN SESAMBESLAG
300 gram kleine gekookte bietjes
½ eetlepel uienzout
peper
4 takjes peterselie
frituurvet / olie
70 gram bloem
zout
1 ei
½ deciliter pils
2 eetlepel sesamzaad
Bietjes ontvellen en in plakjes van ½ centimeter dikte snijden. Bestrooien met uienzout en peper. In kopje peterselie fijn knippen. In frituurpan zonder frituurmandje vet / olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) Vergiet bekleden met keukenpapier. In kom bloem en snufje zout doen. Ei erboven breken. Pils erdoor roeren. Blijven roeren tot glad beslag. Sesamzaad erdoor roeren. Met vork plakjes biet door beslag halen en met 12 tegelijk in 3 minuten goudbruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen. In vergiet laten uitlekken. Op platte schaal leggen. Peterselie erover strooien. Lekker bij omelet en bruinbrood.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip maart 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten