woensdag 8 april 2015

Hete bliksem (Nederland)

HETE BLIKSEM

1½ kilogram aardappels
½ kilogram zoete appel (Golden Delicious)
¾ kilogram zure appelen (Goudrenetten)
1 theelepel zout
75 gram boter of margarine
peper


Aardappels schillen, wassen en in een pan doen. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen. Bovenop aardappels leggen.
Zout en 1 deciliter water toevoegen. Met deksel op de pan aardappel en appel in 25 minuten gaar koken. Boven kommetje afgieten. Aardappel
en appel fijnstampen. Boter en zoveel kookvocht erdoor roeren tot een smeuïge stamppot ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gebakken bloedworst of saucijsjes.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

land : Nederland
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande maart 1987

Geen opmerkingen: