GRANITA
5 deciliter espresso of sterk gezette koffie
2½ deciliter gesteriliseerde melk
2 eetlepels suiker
2 eetlepels koffielikeur
1¼ deciliter slagroom
Espresso en melk samen verwarmen, suiker erin oplossen. Likeur erdoor roeren en laten afkoelen. Mengsel in ijslaatje of bakje schenken en in diepvriezer zetten.
Mengsel na 1 uur met vork losroeren en terug zetten in de diepvriezer. Nog minstens 4 uur in vriezer laten staan. Elk half uur met vork losroeren, zodat de ijskristallen niet te groot worden.
Een uur voor serveren 4 hoge glazen in koelkast zetten. Slagroom stijfkloppen, eventueel met wat suiker. Granita over glazen verdelen en met slagroom garneren. Lange lepels in glazen zetten. Meteen serveren.
4 personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 minuten / 5 uur
gebied : Portugal
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip culinair september 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten