MEDITERRANE YOGHURTSAUS
¼ zakje verse Italiaanse-kruidenmix
4 gedroogde tomaatjes op olie (potje a 200 g, Saggi Ortaggi)
8 zwarte olijven zonder pit
1 bakje Griekse yoghurt (150 g, Fage)
2 theelepels gehakte knoflook (potje, Flower Brand)
zout
(versgemalen) vierseizoenenpeper
Blaadjes en naaldjes van kruiden rissen en fijnknippen. Tomaatjes en olijven fijnhakken en mengen met yoghurt. Knoflook en kruiden erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus afgedekt ca. 2 uur (in koelkast) laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Yoghurtsaus nogmaals doorroeren en op kamertemperatuur serveren. Lekker bij geroosterde groente, lamsvlees en entrecote.
4 personen
voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voorbereiden / wachttijd / bereiden : 10 min. / 2 uur / 5 min.
land : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : saus
bron : Allerhande juni 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten