BATATAS FRITAS À PORTUGUESA (GEBAKKEN AARDAPPELS MET KRUIDEN)
600 gram aardappels (vastkokend)
zout
3 takjes koriander
3 takjes munt
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
Aardappels goed wassen en ongeschild in grote pan met water en wat zout in 15 minuten net gaar koken. Intussen koriander en muntblaadjes fijnhakken. Aardappels afgieten en laten afkoelen.
Aardappels in plakjes snijden. In ruime koekenpan boter en olie verhitten en aardappelplakjes in 10 minuten goudbruin en knapperig bakken, halverwege keren. Aardappels uit pan nemen en bestrooien met zout, koriander en munt.
Lekker bij lamsvlees.
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten
gebied : Douro en Minho, Portugal
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Portugal : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estremadura en Ribatejo en de Algarve / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten