vrijdag 31 januari 2014

Pannenkoek met shiitake, champignons en taugé (Verre Oosten)

PANNENKOEK MET SHII-TAKE, CHAMPIGNONS EN TAUGÉ

100 gram shii-take
100 gram champignons
2 eetlepels boter
1 teentje knoflook
40 gram volkorenmeel
1 eetlepel sesamzaad
2 theelepels ketjap manis
zout
peper
1 ei
¾ deciliter magere melk
25 gram taugé
2 eetlepels gefruite uitjes


Met keukenpapier shiitakes en champignons schoonvegen. In plakjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Shiitakes en champignons 5 minuten zachtjes bakken. In kom doen: volkorenmeel, sesamzaad, ketjap, zout en peper. Hierboven ei breken. Helft van melk erdoor roeren. Al roerende rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. Met schuimspaan shiitakes en champignons op bord scheppen. In koekenpannen telkens ½ eetlepel boter verhitten. In elke pan helft van beslag scheppen. Over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant bijna droog is. Intussen in vergiet taugé wassen en laten uitlekken. Pannenkoeken keren. Shiitakes, champignons, taugé en uitjes erover verdelen. Nog 5 minuten bakken. Op borden laten glijden. Lekker met kerriesaus en groene savooiekool.

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht

bron : Tip januari 1989

Geen opmerkingen: