WORTEL-BLEEKSELDERIJSALADE
2 winterwortels, geraspt
½ citroen, uitgeperst
½ theelepel zonnebloemolie
50 gram blanke hazelnoten
80 gram gemengde slablaadjes
4 stengels bleekselderij, in reepjes
1 eetlepel fijngeknipte bieslook of peterselie
DRESSING
125 milliliter yogonaise
2 eetlepels kruidenbouillon, afgekoeld
enkele druppels tabasco
Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de geraspte wortel met het citroensap.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Verdeel de sla, wortelrasp en bleekselderij over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met hazelnoten en bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Nederland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen januari 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten