vrijdag 31 januari 2014

Wortel-bleekselderijsalade (Nederland)

WORTEL-BLEEKSELDERIJSALADE

2 winterwortels, geraspt
½ citroen, uitgeperst
½ theelepel zonnebloemolie
50 gram blanke hazelnoten
80 gram gemengde slablaadjes
4 stengels bleekselderij, in reepjes
1 eetlepel fijngeknipte bieslook of peterselie

DRESSING
125 milliliter yogonaise
2 eetlepels kruidenbouillon, afgekoeld
enkele druppels tabasco


Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de geraspte wortel met het citroensap.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Verdeel de sla, wortelrasp en bleekselderij over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met hazelnoten en bieslook.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Nederland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen januari 2008

Geen opmerkingen: