vrijdag 31 januari 2014

Witte bonen met maïs en bleekselderij

WITTE BONEN MET MAÏS EN BLEEKSELDERIJ

1 struik bleekselderij (à 500 gram)
1 pot witte bonen (nettogewicht 360 gram)
½ blik ongezoete maïs (nettogewicht 340 gram)
1 tomaat
1 eetlepel boter
1 teentje knoflook
1½ theelepel basilicum
zout
peper
½ deciliter droge witte wijn
6 sprietjes bieslook

Van bleekselderij stronk en blad verwijderen. Wassen (en draden eraf trekken). In dunne repen van 4 centimeter snijden. In zeef witte bonen en maïs laten uitlekken. Tomaat wassen. In partjes snijden.
In pan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: bleekselderij, basilicum, zout, peper en wijn. Met deksel op pan 5 minuten stoven. Bonen en maïs toevoegen. In 5 minuten door en door heet laten worden. Bieslook erboven fijnknippen. Overdoen in schaal. Garneren met tomaat.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip januari 1989

Geen opmerkingen: