GEGRATINEERDE WORTEL-VENKELSCHOTEL
400 gram winterwortel
2 venkelknollen (500 gram)
1 sjalotje
zout
1 deciliter appelsap
1 theelepel boter
75 gram gesneden Maasdammer kaas
Winterwortelen schrappen en wassen. In plakjes snijden. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in dikke plakken snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In pan doen: wortel, venkel, sjalotje, zout en appelsap. In 15 minuten gaar koken. Intussen ovenschotel (inhoud 1 ½ liter) invetten en grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortel met venkel afgieten. Overdoen in ovenschotel. Kaas erop leggen. Op rooster 1 centimeter onder grill in 1 minuut lichtbruin gratineren. Achtergehouden venkelgroen erover fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip januari 1988
vrijdag 31 januari 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten