vrijdag 25 december 2009

Rode koolsalade

RODE KOOLSALADE

400 gram rode kool
1 ui
1 citroen
½ eetlepel suiker
½ theelepel tijm
1 laurierblad
peper
zout
1 ui
1 eetlepel olie

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snij de kool nu in fijne snippertjes. Pel de ui, hak hem fijn. Halveer de citroen, pers beide helften uit. Breng het citroensap aan de kook in een pannetje, voeg de suiker, tijm, het laurierblad en een beetje peper en zout toe. Giet het hete sausje over de rode kool die u in een kom heeft gedaan. Even doorscheppen, de kom afdekken, een nacht op een koele plaats laten staan. Schep de salade de volgende dag nog even om. Pel de ui, snij hem in ringen. Verhit de olie in een koekenpannetje, bak de uienringen goudgeel. Leg de salade op een schaal. Garneer met de gebakken uiringen.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: