zaterdag 26 december 2009

French rack met paprikajus en rozemarijn (Frankrijk)

FRENCH RACK MET PAPRIKAJUS EN ROZEMARIJN

1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 pot vleesfond (380 ml, AH)
1½ dl lichte rode wijn
4 eetlepels olie
2 French racks (à 450 g, AH)
zout
peper
5 takjes rozemarijn
50 g koude boter of margarine

Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen. In ruime pan fond, wijn, paprika en knoflook op hoog vuur onafgedekt in ca. 15 minuten tot iets minder dan de helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en saus door zeef overgieten in andere pan. Vervolgens met pollepel paprika en knoflook door zeef (in saus) wrijven.
Intussen in grote koekenpan olie verhitten. Lamsracks bestrooien met zout en peper en in 15 à 20 minuten rosé bakken, af en toe keren.
Van 3 takjes rozemarijn naaldjes rissen en fijn knippen (andere takjes achterhouden voor garneren). Koude boter in blokjes snijden. Rozemarijnnaaldjes aan paprikajus toevoegen en zachtjes verwarmen (niet laten koken). Met garde blokjes boter al kloppend in jus oplossen. Jus op smaak brengen met zout en peper. Lamsracks halveren en op vier borden leggen. Jus erover scheppen. Garneren met toefjes rozemarijn. Serveren met (room)aardappels en gemengde groenten als peultjes, bospeen en bosuitjes.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

land : Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande april 1999

Geen opmerkingen: