TOMATENTAART MET ZOETE UI
4 - 6 trostomaten
3 eieren
2 eetlepels crème fraîche (beker a 125 ml)
150 gram geraspte kaas
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 mespunt suiker
5 vellen bladerdeeg (diepvries)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak. Bekleed de ingevette taartvorm met het (ontdooide) bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar, dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie. Lekker met een groene salade.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 55 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande juli 2009, via www.ah.nl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten