vrijdag 15 januari 2010

Paddestoelenterrine (Frankrijk)

PADDENSTOELENTERRINE

50 gram boter
400 gram paddenstoelenmelange, in plakken
1 teen knoflook, fijngesneden
2 eetlepel sojasaus
50 gram amandelen, grof gehakt
2 eieren
100 gram oude kaas, geraspt
2 eetlepels platte verse peterselie, fijngesneden

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de paddenstoelen met de knoflook. Breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper en bak nog even op hoog vuur, tot alle vocht verdampt is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de paddenstoelen in een grote kom met de amandelen, eieren en oude kaas en doe het geheel over in de ovenschaal. Bak de paddenstoelenterrine in 30 minuten gaar. Neem uit de oven en laat 20 minuten afkoelen.
Snijd de terrine in blokjes en bestrooi met de peterselie. Lekker met getoast grof bruinbrood en gezouten roomboter.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande kerst 2008, via www.ah.nl

Geen opmerkingen: