vrijdag 15 januari 2010

Frittata met aardappel, spinazie en artisjok (Spanje)

FRITTATA MET AARDAPPEL, SPINAZIE EN ARTISJOK

3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 zak panklare spinazie (300 gram)
1 blik artisjokharten (400 gram), uitgelekt
1 zak aardappeldobbeltjes (450 gram), koelvers
6 eieren
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels verse munt (zakje a 15 gram), fijngesneden
100 gram zachte geitenkaas verkruimeld

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de ui zachtjes glazig. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Snijd de artisjokharten in vieren. Meng de aardappeldobbeltjes en stukken artisjokhart in de ovenschaal en schep de spinazie ertussen. Strooi er zout en peper over. Klop de eieren los met zout, peper, chilipoeder en munt en schenk dit over de groenten in de schaal. Strooi de geitenkaas erover en maal er wat extra peper boven. Druppel er 1 eetlepel olie over en schuif de schaal een richel onder het midden in de oven. Laat de frittata in 25 - 30 minuten goudbruin en gaar worden.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : eigerecht

bron : Allerhande oktober 2007, via www.ah.nl

Geen opmerkingen: