vrijdag 25 december 2009

Rode kool met rozijnen

RODE KOOL MET ROZIJNEN

1 kleine rode kool (circa 1 kilo)
60 gram rozijnen
4 laurierbladeren
zout
circa 1 eetlepel suiker
¼ theelepel kruidnagelpoeder
1 volle theelepel kaneel
4 - 6 eetlepels azijn

Maak de rode kool schoon en snijd de kool in reepjes (naar keuze fijn of grof - ½ of 1 centimeter breed). Doe een bodempje water in een pan. Leg de rozijnen en de laurierbladeren er in. Doe de rode kool in de pan doen en strooi er zout over. Kook de kool met een deksel op de pan beetgaar, dit duurt 10 - 15 minuten. Als de kool gaar is de kool afgieten. Roer een eetlepel suiker, de kaneel en het kruidnagelpoeder door de rode kool en verwijder de laurierbladeren. Voeg, al roerend, beetje bij beetje, azijn toe tot de kool mooi rood is. Proef en breng de kool zo nodig nog verder op smaak met zout, suiker of azijn.
Tip: Deze rode kool is erg lekker met - warme - appelmoes (de appelmoes pas op het bord boven op de kool scheppen).

4 personen

bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : M. Welman [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: