RODE KOOL MET CASSIS EN KANEEL
1 goudrenet
1 kleine ui
3 kruidnagels
300 gram fijngesneden rode kool
4 eetlepels cassis- limonadesiroop
1 laurierblad
½ theelepel kaneelpoeder
zout
1 theelepel maïzena
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui, steek de kruidnagels erin. Breng in een kleine pan de rodekool met 1 deciliter water, de cassissiroop, de ui, het laurierblad, de appel, de kaneel en wat zout aan de kook. Laat de kool 25 minuten zachtjes koken. Verwijder de ui en het laurierblad. Roer de maïzena glad met wat water en bind hiermee al roerende het vocht van de rodekool. Voeg naar smaak zout en eventueel cassissiroop toe.
2 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tabitha [groenteboer]
vrijdag 25 december 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten