vrijdag 25 december 2009

Rode kool met cassis en kaneel

RODE KOOL MET CASSIS EN KANEEL

1 goudrenet
1 kleine ui
3 kruidnagels
300 gram fijngesneden rode kool
4 eetlepels cassis- limonadesiroop
1 laurierblad
½ theelepel kaneelpoeder
zout
1 theelepel maïzena

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui, steek de kruidnagels erin. Breng in een kleine pan de rodekool met 1 deciliter water, de cassissiroop, de ui, het laurierblad, de appel, de kaneel en wat zout aan de kook. Laat de kool 25 minuten zachtjes koken. Verwijder de ui en het laurierblad. Roer de maïzena glad met wat water en bind hiermee al roerende het vocht van de rodekool. Voeg naar smaak zout en eventueel cassissiroop toe.

2 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tabitha [groenteboer]

Geen opmerkingen: