vrijdag 25 december 2009

Gekruide rode kool met appeltjes

GEKRUIDE RODE KOOL MET APPELTJES

1 rode kool, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 grote zure appel, geschild, zonder klokhuis en in dikke plakken gesneden
1 ui, gepeld en in ringen gesneden
3 deciliter wijnazijn
2 theelepel speculaaskruiden

Doe de kool in een vlamvaste ovenschaal en schik de appelplakjes en de uiringen erbovenop. Giet de azijn over de kool en bestrooi haar met de speculaaskruiden. Giet voldoende water in de schaal zodat de kool net onder staat. Breng alles aan de kook, dek de pan af en laat het gerecht ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Warm of koud opdienen.
Dit gerecht smaakt het lekkerst wanneer u het een dag van tevoren bereidt en de volgende dag weer opwarmt.

4 personen

voedingswaarde : 64 kcal p.p.

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Erie Fraters [dieetinfo]

Geen opmerkingen: