BROCCOLISALADE
1 kleine verse rode of groene Spaanse peper
2 sjalotjes, in kleine ringen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
4 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijf- of pindaolie
1 theelepel ruwe rietsuiker
60 gram broccolistengels, geschild en in lange strippen van 2,5 centimeter geschaafd
1 wortel, julienne (d.w.z. gesneden als luciferhoutjes)
30 gram rettich, julienne
30 gram rode kool, zeer fijn gesneden
Fruit de sjalotjes en een teentje knoflook ongeveer 1 minuut in de olie. Doe de Spaanse peper en het andere knoflookteentje in een vijzel en maak hiervan een pasta, voeg de sojasaus, citroensap en suiker toe en meng goed. Plaats alle groenten in een kom en meng alles goed door elkaar.
4 personen
gerechtsoort : salade
bron :
http://www.veganisme.non-profit.nl/rvdw/mvdw0044.htm#salade, via Maritha [lekkererecepten]
vrijdag 25 december 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten