vrijdag 25 december 2009

Rode kool met speculaas

RODE KOOL MET SPECULAAS

1 rode kool
ongeveer 6 speculaasjes
ui
azijn
zout
peper

Rode kool klein snijden, uien snipperen, 4 - 6 speculaasjes klein breken. Eerst uisnippers in weinig olijfolie in een pan op laag vuur van glazig tot lichtbruin bakken. Omscheppen met een houten lepel. Klaarzetten: een kop water met azijn: 3 delen water 1 deel azijn. De kool bij de uien in de pan doen met zout en peper. Vlam hoog. Speculaas erbij doen. Omroeren met een houten lepel. Goed opletten met ogen, of liever met neus. Komt er een spoortje geur van schroeiende kool naar boven een scheutje zuur water in de pan. Doorgaan met omscheppen, vlam hoog, scheutje nat en nog eens. Dan vlam laag, deksel op de pan en 20 tot 35 minuten laten staan.

4 personen

bereidingstijd : 30 - 60 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Ellen Rijghard [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: