vrijdag 25 december 2009

Gestoofde rode kool

GESTOOFDE RODE KOOL

½ rode kool
30 gram vetstof
2 appelen
1 ui
½ deciliter wijnazijn of ciderazijn
1 deciliter kokend water
3 eetlepels bruine suiker
mespunt kaneel
peper en zout

Was en reinig ui, rode kool en appelen. Snipper de rode kool fijn. Schil de appelen, haal het klokhuis uit en snijd de appelen in stukjes. Smelt de vetstof (onafgedekt, 100%, 2-3 minuten). Voeg de ui toe en laat in de magnetron stoven. (onafgedekt, 100%, 2-3 minuten). Voeg alle andere ingrediënten toe en plaats in de magnetron (afgedekt, 100%, 15 minuten) Roer goed om halfweg de bereidingstijd. Verleng zo nodig de kooktijd (afgedekt, 30%, 10-15 minuten)

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [smulpaap]

Geen opmerkingen: