vrijdag 23 januari 2009

Vegetarisch pitabroodje met sla

VEGETARISCH PITABROODJE MET SLA

1 - 2 worteltjes
2 eetlepels water
1 kleine rode ui, in ringen
½ paprika in repen
½ stengel bleekselderij, in plakjes
250 gram broccoliroosjes
50 gram champignons, in plakjes
2 eetlepels vinaigrette
1 middelgrote tomaat, kleingesneden
100 gram kaas, blokjes
2 pitabroodjes

Verwarm de wortel met het water afgedekt 1½ - 2 minuten op 100% tot de wortel beetgaar is. Giet het kookvocht af. Schep de rode ui, de paprika, de bleekselderij, de broccoli en de champignons door de wortel. Voeg de vinaigrette toe en schep door tot de groente geheel met de vinaigrette zijn bedekt. Verwarm afgedekt 4 - 5 minuten op 100%. Roer twee keer. Voeg als de groente warm zijn de tomaten en de kaas toe en roer tot de kaas begint te smelten. Maak de pitabroodjes onder de hete grill warm. Snijd elk pitabroodje in de lengte door zodat er 2 zakjes ontstaan. Schep voor het opdienen een gelijke hoeveelheid van de vulling in de broodjes. Schep er de overige dressing over. Serveer direct.

2 personen

voedingswaarde : 570 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Erie Fraters [dieetinfo]

Geen opmerkingen: