zondag 12 april 2009

Canadese banana cream layer cake (Canada)

CANADESE BANANA CREAM LAYER CAKE

200 g bloem
1½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zuiveringszout
½ theelepel zout
125 g zachte boter
150 g suiker
2 losgeklopte eieren
vanille (of essence)
½ dl melk
25 g cacao
3 dl room
35 g poedersuiker
2 bananen

Vet 2 vormen met doorsnee van 20 cm in. Zeef 200 g bloem met 1½ theelepel bakpoeder, ½ theelepel zuiveringszout en ½ theelepel zout. Vermeng 125 g zachte boter en 150 g suiker, meng dit met 2 losgeklopte eieren en wat vanille (of essence). Meng in een andere kom ½ dl melk en ½ dl water, voeg om beurten wat melk en wat bloemmengsel bij de botermassa, begin en eindig met bloem. Deel het beslag, meng één deel met 25 g cacao. Bak apart 20 minuten op 180°. Laat 10 minuten afkoelen. Glazuur: meng 3 dl room, 35 g poedersuiker en wat vanille (of essence) en meng 2/3 deel hiervan met ½ fijngeprakte banaan. Strijk dit over de chocoladetaart. Leg hierop 1 banaan in plakjes en doe de andere taart hierop. Bestrijk dit met de rest van het roommengsel en garneer met banaan. Laat een uur koelen in de koelkast.

6 personen

gerechtsoort : cake

bron : [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: