zondag 12 april 2009

Banankaka (Zweden)

BANANKAKA (BANANENCAKE)

100 gram boter
1 deciliter slagroom
4 rijpe bananen (ca. 600 g)
250 gram tarwebloem
2 afgestreken theelepels bakpoeder
1 afgestreken theelepel maagzout
snufje zout
2 eieren
250 gram kristalsuiker
1 pakje vanillesuiker
150 gram bittere chocola
¾ deciliter slagroom

Oven voorverwarmen tot 175°C. De vorm beboteren. Stukjes boter roerend op een heel laag vuur smelten. In een kom vermengen met de slagroom. Geprakte bananen erdoor roeren. Bloem, bakpoeder en zouten in een andere kom zeven. De eieren en de suikers in een grote beslagkom met de mixer 3 minuten kloppen (hoogste snelheid). Het bananenmengsel met een grote gladde lepel luchtig door het eimengsel scheppen. Daar doorheen dan bij beetjes de bloem. Zorgen dat er geen wit meer te zien is. Het beslag snel overbrengen in de vorm. Uitstrijken, direct op de middelste richel van de oven 30 - 35 minuten laten bakken. Voordat u hem uit de oven haalt, een mes midden in de cake steken. Als dat er schoon uitkomt, is hij gaar. Intussen de chocola met de room op een heel laag vuur laten smelten in de pan waarin u de boter hebt gesmolten. Beslist niet koken. Als de cake klaar is de chocoladesaus erbovenop scheppen. Met een keukenkwastje uitstrijken, zodat de hele bovenkant bedekt wordt. Volledig laten afkoelen. Aansnijden in de vorm.

6 personen

gebied : Zweden
gerechtsoort : cake

bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: