vrijdag 23 januari 2009

Geroosterde paprika's op olie

GEROOSTERDE PAPRIKA’S OP OLIE

3 rode paprika’s
3 gele paprika’s
1 el oregano, gedroogd
1 knoflookteen, in stukjes
1 el zwarte peperkorrels
1 laurierblad
zout
peper
ca. 250 ml olijfolie extra vierge

Leg de paprika’s op een bakplaat en zet deze gedurende 30 tot 40 minuten in een oven van 225 ºC tot de vellen zwartgeblakerd zijn (af en toe keren).
Leg de paprika’s in een schaal en laat deze circa 15 minuten afgedekt staan.
Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de velletjes en de zaadlijsten met een puntig mesje.
Leg de stukken paprika in een weckpot van ½ liter. Doe de oregano, knoflook, peperkorrels, het laurierblad en zout en peper erbij. Giet daarna de olijfolie erover.
Sluit de pot af en bewaar deze op een donkere koele plaats of in de koelkast.

voedingswaarde : 74 kcal per 100 gram uitlekgewicht
bereidingstijd : ca. 1 uur en 40 minuten

gerechtsoort : inmaak

bron : Lekker gezond september/oktober 2001

Geen opmerkingen: