Door de bieten worden de raapjes rood gekleurd.
450 gram witte rapen, in vieren gesneden
1 kleine rauwe biet, in dunne plakjes
3 deciliter warm water
1½ deciliter witte inmaakazijn
2 theelepels zout
1 eetlepel kristalsuiker
Doe de stukken raap in een glazen stopfles en schik de plakjes biet er
bovenop. Roer zout en suiker door het water en de wijnazijn tot ze opgelost
zijn. Vul de stopfles tot de rand met de vloeistof. Doe het deksel op de
fles en laat hem voor gebruik een week staan.
Noot: In het Midden-Oosten zet men de pickles op een zonnige plaats te
rijpen. Men eet alleen de raap; de biet wordt weggegooid of opnieuw
gebruikt.
4 personen
gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell
Geen opmerkingen:
Een reactie posten