Beignets en andere gefrituurde snacks zijn geliefd bij Cajun-koks. Op deze
manier komt de natuurlijke zoetheid van de pastinaak mooi uit. Het bedje
spinazie aangemaakt met walnootdressing zorgt voor een mooi contrast.
2 grote pastinaken
125 gram bloem
1 ei, gesplitst
1,2 deciliter melk
125 gram jonge spinaziebladeren
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel walnotenolie
1 eetlepel sherryazijn
olie voor het frituren
1 eetlepel grof gehakte walnoten
zout
versgemalen zwarte peper
cayennepeper
Schil de pastinaken, breng ze aan de kook in een pan gezouten water en laat
ze 10 tot 15 minuten sudderen tot ze gaar maar niet te zacht zijn. Giet de
pastinaken af, laat afkoelen en snijd in schuine stukjes van circa 1 x 5
centimeter.
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe er de
eierdooier in. Meng met een vork en klop er geleidelijk de bloem bij. Begin
de melk toe te voegen terwijl u de bloem erdoor mengt. Breng op smaak met
zout en zwarte- en cayennepeper. Klop met een garde tot het beslag volkomen
glad is.
Gooi beschadigde spinaziebladen weg. Was de rest en dep ze droog. Doe de
bladen in een kom. Doe voor de dressing de olijfolie, walnotenolie, azijn en
wat zout en peper in een potje met een goed sluitend deksel en schud door
elkaar.
Klop vlak voor het serveren het eiwit tot zachte pieken. Schep er wat beslag
door en spatel het wit dan door het beslag. Verhit de olie voor het
frituren.
Schep de dressing losjes om met de spinazie en schik op vier borden. Strooi
er de gehakte walnoten over.
Doop de pastinaak in het beslag en frituur ze in porties gesouffleerd. Laat
uitlekken op keukenpapier en houd warm. Schik de beignets op de salade en
dien op.
4 personen
land : Verenigde Staten (Louisiana)
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Cajun : Pikante en kruidige schotels uit Louisiana / Ruby Le Bois
Geen opmerkingen:
Een reactie posten