Dit gerecht is erg lekker met kokos-ananaschutney. De combinatie van geel en
rood is erg mooi.
2 rode uien, grofgehakt
3 tenen knoflook
3 - 4 scherpe rode chilipepers (gedroogd en geweekt, of vers)
1 stengel citroengras (sereh)
1 dessertlepel komijnzaad
1 dessertlepel korianderzaad
1 afgestreken theelepel venkelzaad
4 eetlepels zonnebloemolie
500 gram rauwe bieten, geschild, in blokjes
5 heel kleine aubergines, in vieren
200 milliliter bouillon
300 milliliter kokosmelk
zout
peper
125 gram cashewnoten
Pureer de uien, knoflook, chilipepers en sereh in een keukenmachine of wrijf
ze fijn in een vijzel. Rooster het komijn-, koriander- en venkelzaad in een
kleine droge pan tot ze bruin kleuren. Laat ze niet verbranden, anders
worden ze bitter. Maal of wrijf ze fijn.
Verhit de olie in een grote, zware pan. Bak hierin de uienpasta enkele
minuten op hoog vuur. Voeg de fijngemalen specerijen toe en roer ze door het
uienmengsel. Voeg de bieten en aubergines toe. Roerbak nog ca. 2 minuten op
hoog vuur.
Schenk de bouillon erbij. Draai het vuur laag en laat de groenten afgedekt
zachtjes gaar sudderen. Voeg de kokosmelk toe en laat het gerecht nog 5
minuten sudderen. Rooster intussen de cashewnoten tot ze goudbruin zijn.
Breng de curry op smaak met zout en peper. Strooi de cashewnoten erover.
Serveer hierbij kokos-ananaschutney en kokosrijst.
4 - 6 personen
land : Sri Lanka
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris &
Carolyn Caldicott
Geen opmerkingen:
Een reactie posten